dinsdag 3 juli 2012

Frittata met mozzarella en geroosterde paprika's



4 grote paprika’s, olijfolie, peper en zout, 2 uien gesnipperd, 1 mozzarella bol in plakjes, 8 eieren, scheutje melk, 100 gr pecorino geraspt, bascilicum blaadjes, sla, handje winterpostelein.

Verwarm de oven op 225 gr. Was de paprika,s en leg ze in een ovenschaal. Laat de paprika,s 30 minuten roosteren in de oven. Zet een vergiet op een kom en leg de paprika’s erin, maak een sneetje in de paprika’s en vang het vocht op in de kom. Als de paprika,s voldoende zijn uitgelekt haal je met een scherp mesje de velletjes los en verwijder je de steeltjes en zaadjes. Snij de paprika in repen.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak de ui zacht. Klop de eieren los met melk en pecorino. Schenk de eieren over de uien en bak tot de bovenkant bijna droog is. Leg de mozzarella op de eieren en bestrooi met bascilicum. Leg een deksel op de pan en bak zachtjes tot het droog is of zet de koekenpan (met ijzerensteel) in de oven tot de bovenkant droog is.
Snij het ei in vieren en serveer met sla, paprika en ciabatta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten