maandag 9 juli 2012

Gevulde focaccia met olijven en zongedroogde tomaten

Pak witte broodmix (Koopmans) bakje olijven met zongedroogde tomaten (AH) olijfolie, paar klein takje rozemarijn, zeezout.

Bereid het brood volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Laat 15 minuten rijzen en kneed nogmaals goed door. Vet een braadslee in met olijfolie en rol het deeg uit tot en grote lap en snij in 2 stukken. hak de olijven, tomaatjes en rozemarijn fijn.

Leg een helft van de deeglap in de braadslee en strooi het olijvenmengsel er over. Leg de andere lap er over en druk goed aan. Druk de deeglap voorzichtig uit zodat het de hele braadslee bekleed. Prik met je vinger holletjes in het deeg en sprenkel er wat olijfolie over en maal er nog wat zeezout over. Leg een vochtige doek over het deeg en laat nog 25 minuten rijzen.

Verwarm de oven tot 220 graden. Zet het brood in de oven en laat in 20/25 minuten gaar en goudbruin bakken. Snij in stukken en serveer met een kop tomaten/courgettesoep.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen