zondag 8 juli 2012

Salade van geroosterde paprika en ui

3 personen

Zak krielaardappels 500 gram, 3 paprika's rood, groen, geel, 1 rode ui, teen knoflook, eetlepel kappertjes, olijfolie, rode wijnazijn, gemalen zwarte peper, paar takjes peterselie en bieslook.

Kook de aardappeltjes in 10/12 minuten gaar, giet af en zet even weg. Snij de steeltjes en zaadlijsten van de paprika,s en snij ze in dikke repen. Snij de ui in ringen. Pers de knoflook uit en hak de kruiden fijn. Maak een dressing van rode wijnazijnazijn, olijfolie, knoflook, kappertjes, peper en kruiden.

Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Sprenkel er wat olie in en leg de paprikarepen in de pan. Maal er wat zwarte peper en zeezout over. Hussel de pan regelmatig om. De paprika's zijn goed als ze zwarte strepen krijgen. Haal de paprika uit de pan en leg de uiringen in de pan, sprenkel er nog wat olie over en hussel regelmatig om tot ze beginnen te kleuren. Haal de ui dan uit de pan.

Halveer de krieltjes die wat groot zijn en doe ze in een schaal. Schep de paprika en uiringen er door en sprenkel de dressing over de salade. Serveer met stokbrood en kruidenboter.

Bewerkt recept, bron is Veggies on the counter

1 opmerking:

  1. Wauw dat zit er lekker uit zeg :D Die ga ik bewaren om eens te maken :-)

    BeantwoordenVerwijderen