dinsdag 10 juli 2012

Seitan goulash


4 personen

2 rode uien, 4 tenen knoflook, bosje lenteuitjes in stukjes, theelepel paprikapoeder, 6 tomaten, 2 grote rode paprika's, grote pot seitan, halve fles pasata of een pakje, 10 zongedroogde tomaten op olie, eetlepel bruine suiker, water, halve theelepel koriander, halve theelepel komijn, pot witte bonen in tomatensaus, 2 laurierblaadjes, glas rode wijn, scheut balsamico.

Halveer de paprika's en verwijder de steeltjes en de zaadlijsten en snij in reepjes. Snipper de ui en de knoflook.

Verhit wat olie in een pan en bak de ui en de knoflook. Voeg de seitanstukken toe (grote stukken wat kleiner snijden) en laat 10 minuten sudderen. Voeg de paprikapoeder, en alle kruiden toe en schep goed om.

Snij de tomaat en zongedroogde tomaat in stukjes en voeg de tomaatstukjes met pasata en bruine suiker door het mengsel in de pan. Laat weer 10 minuten sudderen. Voeg de bosuibonen, rode wijn en balsamico toe en roer alles goed door. Als het gerecht te droog wordt kan je water toevoegen.

Verhit de oven op 180 graden

Schep het mengsel in een ovenschaal met de paprikareepjes. Dek af met alumiumfolie en laat het gerecht 50/60 minuten heet worden in de oven. Serveer met stokbrood en een komkommersalade.

Bewerkt recept, bron is Mouthwatering vegan Recipes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten