vrijdag 17 augustus 2012

Gegrilde maiskolven uit de oven

 
Zondag 22-08-2010-25

Verwijder de bladeren en het haar van de maiskolf. Verhit de oven op 200 graden. Neem 1 maiskolf per persoon, wrijf in met boter en bestrooi met zeezout. Wikkel de kolven in aluminiumfolie en leg ze op de bakplaat van de oven. Na ongeveer 25 minuten zijn ze gaar.

Koken van maiskolven kan natuurlijk ook. Giet water in een grote (soep) pan. Verwijder weer de bladeren en haren en leg de maiskolven in het water. Breng het water aan de kook en laat de kolven 15/20 minuten koken.

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk! Ik krijg echt een zomergevoel als de maiskolven weer in de Odintas zitten. Wij hebben er gisteravond ook -gekookt en besmeerd met zout en boter- van genoten. groet, Hanneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @hanneke. Ze waren ook weer zo lekker, we hebben gesmuld em jullie dus ook!

    BeantwoordenVerwijderen