zondag 26 augustus 2012

Home made creusli



Ik ben er dol op, creusli. Maar niet te vaak want het is wel erg zoet. Bij de Natuurvoedingswinkels is ook creusli van Barnhouse met rijsstroop verkrijgbaar en dat is beter. Nog beter, zelf maken, minder zoet, meer vulling en veel smakelijker. Ik maakte creusli volgens het recept van Lisette Kreischer...Nou ja, een enigzins bewerkt recept dan. Geweldig, wat een smaak! Dat wordt nooit meer creusli in de winkel kopen!

Dit heb je nodig voor een grote pot vol:
250 gram havervlokken, 50 gram gepelde walnoten, 50 gram gepelde hazelnoten, 50 gram gepelde amandelen, 75 gram pompoen en/of zonnepitten, 3 theelepels kaneelpoeder, scheutje vanille extract of rasp van een vanillepeul, snufje nootmuskaatpoeder, 100 gram rozijnen, 75 gram gedroogd fruit, ik gebruikte dadels en abrikozen, 100 ml olijfolie, 125 ml rijststroop

Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Hak de noten grof. Meng havervlokken met de noten en de kruiden. Meng hier de olie en de rijststroop door en meng goed zodat alles bedekt is met olie en stroop. Verspreid dit mengsel over de bakplaat uit en bak het mengsel 15 minuten, roer het dan goed door en bak nog 10 minuten. Haal het blik uit de oven en laat afkoelen. En o,o,o, wat ruikt het nu lekker in huis!

Knip de abrikozen en dadels in kleine stukjes en meng met de rozijnen. Meng het vruchten mengsel met de gebakken creusli en bewaar in een luchtdichte pot of kom.

Het gedroogde fruit kan je iedere keer afwisselen, denk aan gedroogde cranberries, bananenchips, gedroogde appel en peer, vijgen etc...

Bron: Lisette Kreischer - Ecofabulous koken in alle seizoenen





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen