donderdag 23 augustus 2012

Pad Thai



4 eetlepels zonnebloemolie, 8 sjalotjes of 4 middelgrote uien, 2 grote tenen knoflook geperst, volle theelepel sambal of een chilipeper fijn gehakt, 4 eieren losgeklopt (optioneel), blok tofu uitgeperst en in blokjes van 1 cm gesneden, 4 pakjes woknoodles of ramen, snufje chilipoeder, snufje witte peper, 4 eetlepels sojasaus, theelepel tamarinde pasta opgelost in 3 eetlepels water, scheut citroensap, volle eetlepel bruine suiker, 8 lente uitjes in schuine ringetjes, flinke hand grof gehakte pinda,s, 350 gram tauge, koriander.

Verhit de olie in en wok. Voeg sjalotjes, knoflook en sambal of chilipeper toe. Roer de geklutste eieren door het mengsel. Voeg dan de tofublokjes toe en bak kort mee. 

Bereid noodles of ramen volgens gebruiksaanwijzing op het pak.  Roer de noodles door het ei/tofumengsel. Voeg chilipeper, witte peper, sojasaus, tamarindewater, citroensap en bruine suiker toe. Schep dan de helft van de bosuitjes, tauge en pinda,s door het mengsel. Strooi de rest van de bosui, tauge en pinda,s over de schotel. Serveer met een pikante chilisaus, komkommer en casave kroepoek.

( Ik vind het tamarindewater niet zo lekker in het gerecht, het maakt het wat zurig maar verder is het heerlijk. Voor de veganversie laat je het ei er uit en gebruik je wat meer tofu of voeg wat gebakken tempeh reepjes door het gerecht)

Bron: World Food Café 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten