maandag 13 augustus 2012

Pakketjes met sperziebonen, krieltjes, tomaat en tapenade

Geurige pakketjes
Het is al een hele tijd geleden dat ik dit recept gegeten heb (komt ook van mijn oude blog Mam wat eten we vandaag). Onlangs zag ik iets dergelijks (ingrediënten zijn hetzelfde...) bij Planteneter voorbij komen. Nu het de goede periode is voor sperziebonen (en tomaten) besloot ik deze heerlijk geurende pakketjes maar weer eens te maken. Een mooi plantaardig en zomers gerecht!

 Pakketjes voor 4 personen: Kilo biobaby,s, 600 gr sperzieboontjes, verse blaadjes bascilicum, olijfolie, peper en zout uit de molen, flinke teen knoflook in plakjes, 4 laurierblaadjes, 4 takjes tijm, 12 trostomaatjes, handje geroosterde pijnboompitjes, 4 vellen bakpapier.

Tapenade: half potje zwarte olijven, teen knoflook, half bosje bascilicum, olijfolie, gemalen peper.

Verwarm de oven op 200 gr, kook krieltjes en sperziebonen samen in een pan, een minuut of 5 in water met zout.
Giet boontjes en krieltjes af en meng ze met olie, bascilicum en peper en zout in een kom.
Verdeel over het midden van 4 vellen bakpapier en leg hier de plakjes knoflook, tijm en laurier op. Vouw het papier op als een pakketje en steek eventueel vast met cocktailprikkers. leg de pakketjes 20 minuten in de oven.

Haal dan de pakketjes uit de oven, vouw ze open en leg er de tomaten op en gaar nog 10 minuten verder.Ondertussen rooster je de pijnboompitten en pureer je de olijven met knoflook, bascilicum, olie en peper. Haal de pakketjes uit de oven, vouw ze open en schep de tapenade erover en de pijnboompitjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten