woensdag 29 augustus 2012

Paprika,s gevuld met walnoot, kastanje champignons, zongedroogde tomaten en pesto.

3 personen

350 gram kastanje champignons, 18 zongedroogde tomaten op olie, 50 gram gepelde walnoten, handje broodkruimels, 2 tenen knoflook, eetlepel verse peterselie, snufje chilivlokken, paar draaien zwarte peper uit de molen,

Pesto:half bosje bascilicum, teen knoflook, olijfolie, scheutje citroensap, eetlepel pijnboompitten, peper en zout.

Begin met het maken van de pesto: doe de bascilicum in een keukenmachine met olie, citroensap, pijnboompitten en knoflook. Maal helemaal fijn en breng op smaak met peper en zout.

De vulling:snij de champignons, zongedroogde tomaatjes en knoflook klein. Hak de walnoten grof.
Verhit wat olie in een pan en bak de champignons tot het water verdampd is. Haal de pan van het vuur en meng er de pesto zongedroogde tomaatjes, walnoten, broodkruimels, knoflook, peterselie, chilivlokken en peper door.

Verwarm de oven op 220 graden.

Halveer de paprika's en verwijder voorzichtig de zaadjes, laat de steeltjes zitten. Verdeel het champignonmengsel over de paprika.s. Leg de paprika,s op de bakplaat van de oven en bak ze in 35/40 minuten gaar. Serveer met een frisse salade.

Bron: BBC GoodFood

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen