donderdag 16 augustus 2012

Patates fournou lemonates

 
Zondag 24-042011-4

Je kan natuurlijk ook 'aardappels met citroen uit de oven' zeggen. Een heerlijk fris gerecht van oven gebakken aardappels met een vleugje citroen.

1 kilo gewassen aardappels in de schil, sap van een grote citroen, paar flinke scheuten olijfolie, 1 volle eetlepel oregano.

Verwarm de oven op 225 graden. Gaar de aardappels 5 minuten voor in de magnetron of kook ze 5 minuten. Snij grove blokjes van de aardappels. Verdeel de blokjes over een braadslee van 20×30 cm en sprenkel het citroensap en de olijfolie erover. Schud goed om zodat het sap en de olie alle aardappels bedekt. Strooi de oregano over de aardappels en breng op smaak met gemalen zwarte peper en gemalen zeezout.

Hussel nogmaals goed om. Snij stukjes van de citroen en leg de citroenblokjes tussen de aardappels. Zet de schaal in de oven en rooster de aardappels 35/45 gaar en goudbruin.
Lekker met een Griekse salade en courgette beignets.

2 opmerkingen: