dinsdag 28 augustus 2012

Pavlova met zomerfruit



3 eiwitten op kamer temperatuur, halve citroen, pakje diepvries zomerfruit (AH) of ander fruit dat je lekker vind, 100 gram suiker.

Zet een vergiet op een kom en giet er het fruit in. Laat het fruit ontdooien en uitlekken. Gooi het sap niet weg! Maak een beslagkom en mixerhaken schoon met de citroen. Doe de eiwitten in de kom en mix op de laagste stand. Voer het tempo op en strooi dan theelepeltje voor theelepeltje de suiker bij de eiwitten. Klop net zo lang tot het eiwit goed stijf is.

Verhit de oven op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier, schep het eiwit er op en spreid uit. Bak het eiwit 60 minuten. Het eiwit is dan nog wat kleverig van binnen. Haal het schuim uit de oven en laat de afkoelen. Leg het schuim op een bord en schep het fruit er op. Het vocht dat je in de bak hebt op evangen kan je ondertussen opdrinken of voor iets anders gebruiken.

Serveer eventueel met een flonke klodder slagroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen