woensdag 15 augustus 2012

Pikant geroosterde groenten met tahinsaus


2 courgettes, 3 paprika,s, 1 aubergine, bosje lenteui, olie, theelepel harissa, eetlepel tahin, half bakje Griekse yoghurt of Alpro mild and creamy, pitabroodjes, couscous of orzo.

Snij de groenten in stukken en leg ze op een bakplaat of braadslee. Meng een flinke scheut olijfolie met harissa, peper en zout. Schep de olie door de groenten. Verhit de oven op 200 graden en zet de bakplaat een half uur in de hete oven.

Meng de yoghurt met tahin en sprenkel er wat olijfolie, paprikapoeder en peterselie over. Bereid orzo of couscous volgens gebruiksaanwijzing. Rooster de pitabroodjes. Serveer de groenten met couscous of orzo en de pitabroodjes.

Bron Good Food

(Giet een laagje olie op de harissa, dan blijft het langer goed)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten