zondag 19 augustus 2012

Soep van tuinbonen

Zaterdag 10-7-2010-19
verse tuinbonen

Anderhalve kilo tuinbonen in de schil, 2 aardappels, flinke teen knoflook, 2 groentebouillontabletten, liter water, komijn poeder, paprika poeder, cayennepeper, citroensap, gemalen zwarte peper.

Voeg de kruiden naar eigen smaak toe, maar wees voorzichtig met de cayennepeper.

Dop de bonen en zet de boontjes op met water. Laat ongeveer 5 minuten koken. Dop de boontjes voor de tweede maal en gooi de grijze velletjes weg, maar bewaar het kookwater. Laat de boontjes opnieuw 3 minuten koken in het kookwater. Schil de aardappels en snij in stukken.
Verhit een liter water met bouillonblokjes, tuinboontjes, knoflook, aardappelblokjes en de kruiden. Laat een half uurtje koken en pureer de soep dan. Breng op smaak met citroensap en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen