dinsdag 21 augustus 2012

Tomaten - venkelsoep


1 grote ui gesnipperd, 2 venkelknollen klein gesneden, 1 puntpaprika klein gesneden, grote teen knoflook geperst, olijfolie, 1 theelepel venkelzaad, 1/2 theelepel tijm, blikje tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten, 4 tomaten in stukjes, 2 groentebouillontabletten, 8 dl water, peper.

Fruit ui, knoflook en venkel in wat olie. Voeg tijm, venkelzaad en tomatenpuree toe en meng alles goed om. Voeg het blik tomaten toe en de verse tomaten, de bouillonblokjes en het water en breng aan de kook. Zodra de soep kookt laat je hem 30 minuten op laag vuur pruttelen. Stamp de tomaten met een pureestamper fijn. Proef of de soep goed van smaak is, voeg anders peper en zout toe.

Bron bewerkt recept - Veggiestan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten