woensdag 5 september 2012

Kleverige blokjes

Probeer er maar eens van af te blijven...

6 cups Rice Krispies van Kellogg's, 1 cup rijststroop, 1 cup rietsuiker, 1 eetlepel keukenstroop, 1 cup pindakaas met stukjes noot, snufje zout, beetje boter

Doe rijststroop, rietsuiker en keukenstroop in een pannetje en laat op heel laag vuur smelten. Voeg dan de pindakaas toe en een snufje zout en roer voorzichtig door. Kijk goed uit want het is erg heet. Het suiker mengsel is goed als het gaat bubbelen.Vet een braadslee of vierkante ovenschaal in met boter. Doe de rice krispies in de braadslee.

Giet het suikermengsel over de rice krispies en roer goed door zodat alles bedekt is met de caramel.
Werk snel want het mengsel koelt snel af. Druk de rice krispies goed uit over het bakblik, zodra het wat af gekoeld is kan je dit ook met je handen uitdrukken. Na zo,n 10 minuten kan je de rice krispies in blokjes snijden van 4x4 cm maar wacht nog even met op eten. Na een half uurtje is het klaar.

Pot thee er bij, mooi boek of leuk tijdschrift en smullen maar van de kleverige blokjes.

1 cup is ongeveer 240 gram of kijk of je een cupmaatje kan vinden (AH verkoopt ze ook)

Bron recept : Your Vegan Mom

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen