zaterdag 15 september 2012

Portobello burger

4 portobello of weidechampignons, olie, knoflook, honing, witte wijnazijn, pakje Port Salut, tomaten, avocado, ui, alfalfa, 4 witte bolletjes, ketchup en mayonaise.

Snij de steeltjes uit de paddstoelen. Pers de teen knoflook uit boven de olie en smeer de hoedjes van de paddestoelen met de knoflookolie in. Leg de paddstoelen op de bolle kant op een ovenplaat en maak voorzichtig een kruis in de sporenkant. Klop wat honing door wat olie en voeg nog wat knoflook toe. Bedruip de binnenkant van de paddestoel met het olie mengsel en druppel er nog wat azijn over.

Zet de paddestoelen in een hete oven van 200 gr en laat 15 minuten bakken. Rooster ondertussen de binnenkant van de broodjes, snij ui in ringen, tomaat in plakjes en de kaas en avocado in plakken. Beleg de broodjes met alfalfa ,de portobello, tomaat, avocado, ui en kaas. Serveer met mayonaise en ketchup.

veganversie: gebruik Cheezly mozzarella style, veganaise en agavestroop

Bron-De beste vegetarische gerechten van de wereld- Celia Brooks Brown

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen