woensdag 12 september 2012

Zomerse orzo salade

Het kan nog even, lekker zomers eten. De tijd van knollen, wortels, kolen en pompoenen komt er aan, dus daarom genieten we nog even van een heerlijk zomers gerecht.

3 personen

200 gram orzo, zout en peper, 1/2  komkommer, 1 rode en een gele paprika, 1 ui, grote teen knoflook, paar schijfjes jalapeno pepers uit een potje, sap van 1 citroen, 9 zongedroogde tomaten, 9 kalamata olijven,  150 gram feta, paar blaadjes bascilicum, beetje oregano, snufje paprikapoeder, handje verse peterselie, olijfolie.

Kook pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak en spoel af onder koud water. Zet de pasta weg tot gebruik. Snij de komkommer, paprika, jalapeno en ui in hele kleine blokjes. Hak de zongedroogde tomaten en olijven in kleine stukjes. Maak een dressing van olijfolie, citroensap, knoflook, peper, zout, paprikapoeder en oregano. Hak de feta en de peterselie grof.

Doe de orzo in een grote schaal en schep de groenten, zongedroogde tomaten en olijven er door. Meng de dressing door de salade en bestrooi met feta en peterselie. Serveer met een lekker stuk brood en geniet van het najaars zonnetje.

Wil je de salade vegan, gebruik dan gemarineerde tofublokjes in plaats van feta.

Bron bewerkt recept: Foodies juli 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten