maandag 15 oktober 2012

Chimichurri tacos

Tomatenrijst: 2 eetlepels olijfolie, 1 ui gesnipperd, 1 tomaat klein gehakt, kopje rijst, bouillonpoeder, water.

Verhit olie in een pan en fruit ui. Voeg de tomaatblokjes en de rijst toe en 11/2 kopje water met een theelepel bouillonpoeder. Breng aan de kook en laat 15 minuten op laag vuur koken. Zet het vuur uit en laat nog 10 minuten zonder deksel droogstomen.

Chimmichurri saus: bosje verse koriander, 1/2 bosje peterselie, 1/2 kopje olijfolie, citroensap van een halve citroen, 4 teentjes noflook, 2 eetlepels agavestroop, 1/2 theelepel komijnpoeder, snuf zeezout, gemalen zwarte peper. Of je maakt deze chimmichurri, dat deed ik ook!

Pureer alle ingrediënten in een keukenmachine tot een mooie saus.

Taco vulling: olijfolie, bakje champignons in plakjes, 1 blik zwarte bonen uiteglekt en afgespoeld, 8  tortillas, sla, avocadoblokjes, tomatenblokjes, gesnipperde ui, zure room of Tofutti

Verhit olie in een pan en bak de champignons tot het vocht verdampt is. Voeg de zwarte bonen toe en de helft van de chimmichurrisaus. Laat goed heet worden.

Vul iedere taco met sla, tomatenrijst, tacovulling, tomaatblokjes, avocadoblokjes ui, de rest van de chimichurrisaus en een kloddertje zure room of Tofutti en rol ze op.

Bron: Chloe's Kitchen - Chloè Coscarelli

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen