donderdag 25 oktober 2012

Herfst strüdel

2 rode uien gsnipperd, 3 teentjes knoflook fijn gehakt, 300 gram pompoenblokjes, 150 gram paddestoelen naar keuze in stukjes, 100 gram gekookte kastanjes (uit pot, blik of zelf gekookt), tijm, 2 pakjes filodeeg ontdooid (250 gram), sesamzaadjes, boter, olie, zout en peper.

Fruit ui en knoflook in wat olie. Voeg een klontje boter toe en bak pompoen en paddestoelen mee. Warm de kastanjes mee en breng het gerecht op smaak met tijm, peper en zout.

Smelt en flinke klont boter op laag vuur. Leg 4 vellen filodeeg in de breedte overlappend op elkaar en bestrijk met de boter. Ga door tot de vellen op zijn. Schep de pompoenvulling op het deeg en vouw dicht. Leg de strüdel voorzichtig met de naad naar beneden op een bakblik en bestrooi met sesamzaadjes en maal er nog wat zeezout over.

Verhit de oven op 200 graden en bak de strüdel in 30 minuten gaar en goudbruin.

Snij de strüdel in stukken en serveer met een kop  champignon of pompoensoep.

Bij het originele recept wordt ook nog een kaasaus geserveerd  maar dat vond ik overbodig. De strüdel is zo al machtig genoeg en past goed in een plantaardig menu



Bron: VegetarischRecept

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen