zaterdag 27 oktober 2012

Pompoen paprika soep



600 gram pompoen in blokjes, 3 rode paprika,s in stukjes, komijn, koriander (beide naar eigen smaak), 6 tenen knoflook(!) 1 rode en een witte ui, blik tomaten, 2 groente bouillon tabletten, paprikapoeder, kerrie, snufje cayenne peper, halve theelepel geelwortel, olijfolie, liter water.

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit ui en knoflook. Voeg pompoen en paprika toe en bak kort mee. Voeg het blik tomaten toe, bouillon en water en breng het geheel op smaak met de kruiden. Laat een half uurtje koken en pureer de soep dan.

Wij aten de soep bij de herfst strüdel

Bron: De Groene Keuken

6 opmerkingen:

  1. vandaag net een pan pompoensoep gemaakt. Bijna een identiek recept. Altijd goed met koriander!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmmm, dat klinkt heel erg lekker. Van de week weer tijd voor een pan soep aangezien het tentamentijd is, dus weinig tijd om te koken maar wel een lekkere warme maal iedere avond!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Louise: Soep doet wonderen. Succes met je tentamens!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat gek dat ik dit nu pas zie :) Ik volg je blog thans een hele tijd...
    Leuk dat je dit recept geprobeerd hebt

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Veggie Sara. Als er niks tussen komt staat het deze week weer op het menu :)

    BeantwoordenVerwijderen