donderdag 11 oktober 2012

Preibroodjes

2 Excellent ambachtelijk meergranen afbakstokbroden, klontje boter, 2 preien grondig gewassen en in ringetjes gesneden, tijm, 3 eetlepels (soja)room, 50/75 gram vegetarische cheddar (AH) zout en peper.

Smelt de boter in een pan en voeg de prei toe. Laat een minuut of 10 'zweten'. Roer regelmatig door. Voeg de tijm en de sojaroom toe en breng aan de kook, Haal de pan van het vuur en rasp 2/3 van de cheddar over de prei. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit de oven. Snij de broden in de lengte open maar niet helmaal door. Schep het preimengsel in de broden en rasp de rest van de kaas erover. Zet de broden in de oven en bak af volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Snij het brood in stukken en serveer met een kop soep.

Bron bewerkt recept: River Cottage Veg Everyday
Het boek is nu ook in het Nederlands verschenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen