dinsdag 23 oktober 2012

Springrolls

Springrolls:12 kleine rijstvellen, stuk winterwortel, stuk komkommer, lenteui  (alle drie in lengte af gesneden van 8/10 cm) rode of gele paprika, hand tauge, bak met lauw water, theedoek zonder was luchtjes. 

Marinade: beetje olie, citroensap, scheutje rijstazijn, knoflookpoeder en sambal.
Dipsausje: scheutje sojasaus mengen met wat chilisaus

Maak eerst de marinade door alle ingrediënten te mengen, hetzelfde met het dipsausje.

Snij de winterwortel, komkommer, paprika en bosui in hele dunne reepjes.
Doe lauw water in een grote schaal en maak een theedoek vochtig. Spreid de theedoek uit over het aanrechtblad. Week een rijstvel tot hij zacht wordt en leg op de vochtige theedoek. Met een kwastje vet je het vel in met wat marinade.Leg er dan wat komkommer, wortel, paprika, bosui en tauge op. Rol de springroll een klein beetje op, vouw de zijkanten naar binnen en rol verder strak op. Ga door tot alle vellen op zijn.

Serveer de springrolls op een bordje met de dipsaus er naast.

 Ik serveerde de springrolls op een verjaardag. Om de springrolls hapklaar te maken halveerde ik ze, dat eet wat makkelijker. Je kan natuurlijk variëren met de vulling, er kan van alles in als het maar op te rollen is!

(Hier kan je een instructie filmpje zien hoe springrolls te maken)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen