dinsdag 13 november 2012

Hummus van biet en walnoot



Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet van roze eten houd (behalve fruit natuurlijk) Het smaakt roze, het voelt roze en hartige voedingswaren zien niet roze, die zijn rood, of oranje, bruin, geel of groen maar niet roze... (vind ik)
En toch maakte ik deze hummus van biet, en ben overtuigd. Roze kan kan heel erg lekker zijn!

50 gr walnoten, 1/2 theelepel djintan, 200 gram gekookte en geschilde biet in blokjes (ongeveer 1 biet) 1 oude boterham, 1 eetlepel tahin, 1 grote teen knoflook, citroensap, olijfolie, gemalen zeezout en zwarte peper.

Rooster de walnoten in een pan en laat afkoelen. Verkruimel het brood. Doe brood, biet, walnoot, knoflook, tahin, djintan, olijfolie en citroensap in een keukenmachine en pureer helemaal fijn. Breng de hummus op smaak met peper en zout en eventueel nog wat olijfolie.

Serveer op brood of een toastje. De hummus blijft een aantal dagen in de koelkast.

Bieten koken doe je in de schil en het duurt ongeveer 30/60 minuten afhankelijk van de grote.
Je kan natuurlijk ook gekookte biet uit de winkel halen.

Bron bewerkt recept : River Cottage, Veg Every day

(in het Nederlands verkrijgbaar als Veg!)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen