zondag 4 november 2012

Kantonese noodle salade

3 personen

Ingredienten:125 gr gemengde noten, kokosolie, beetje garam masala,ramen Japanse noodles, theelepel sesamolie, stukje rode peper in ringetjes, 125 gr shitake in plakjes, 125 peultjes in stukjes, bakje tauge, paar lente uitjes fijn gesneden, halve Chinese kool geschaafd, t1/2 blok tempeh, sojasaus, chilisaus.

Voor de sesamdressing:soyasaus, citroensap, sambal, 2 theelepels sesamolie, olie, bruine suiker.

Doe alles voor de dressing in een kom en roer goed door elkaar.

Snij een half blok tempeh eerst in plakken en dan in dunne reepjes en bak knapperig in wat kokos olie. Maak een sausje van chilisaus en sojasaus en marineer de gebakken tempeh in het sausje

Verhit de oven op 190 gr en meng de noten met garam masala en kokosolie en bak 15 minuutjes op een stuk bakpapier, tussendoor wel even doorhusselen.

Verhit de sesamolie in een wok of pan en bak de rode peper, peultjes en shitake.
Haal de pan van het vuur en schep er dan de taugeh,  lenteuitjes, Chinese kool en de dressing
door.
Haal de ramen los van elkaar en verwarm in een pan met wat kokosolie. Doe de ramen in diepe borden en schep hier het groentemengsel op.

Strooi de noten en de tempeh over de salade.

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten