maandag 5 november 2012

Kerriekoolsalade met ananas, appel en 'kipstukjes'

Zaterag 22-05-2009-1
Met spitskool, zonder rozijntjes en 'kipstukjes' maar ook heel lekker!
Gebruik de kool die je lekker vind, spitskool, witte kool, savooie kool of Chinese kool. Het ligt allemaal in de winkels en kool zit vol vitamine C . En dat kunnen we wel gebruiken in dit jaargetijde.

Snij of schaaf de kool in hele dunne reepjes. Schil een appel en snij hem in kleine blokjes. Snij een paar plakken van een ananas af, verwijder de schil en het hart en snij de ananas in blokjes. Maak een sausje van een paar volle eetlepels mayonaise of veganaise, flink wat kerrie, peper en een scheutje gembersiroop.

Doe de kool in een vergiet en giet er een keteltje kokend water over. Witte kool en savooiekool moeten wat langer geblancheerd worden, dat kan je beter een paar minuten in een pan gekookt water laten staan. Schud de kool goed af en laat hem afkoelen.

Doe de kool in een schaal en meng met 'kipstukjes', rozijntjes, ananas en appel. Schep de dressing door de salade en laat een paar uurtjes intrekken. Houd de salade op kamer temperatuur, het hoeft nu allemaal niet zo fris meer. Je kan er ook nog wat rozijnen door mengen.

Serveer met een mooi stuk brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten