zondag 11 november 2012

Krokante dadel caramel repen

Crispy bodem: 1 1/4 cup Rice Krispies, 1/4 cup rijststroop, 2 eetlepels pindakaas, vanille extract, snuf gemalen zeezout, ovenschaal 20 cm doorsnee
 
Dadelcaramel: 210 gram ontpitte (medjoul) dadels, 1 eetlepel pindakaas, 1 eetlepel hazelnoot of amandelmelk, snuf gemalen zeezout.

Korstje: 100 gram pure chocolade minimaal 70%, eetlepel kokosolie (optioneel)

Bekleed het ovenschaaltje met bakpapier. Verwarm de rijststroop met pindakaas, vanille, en zeezout. Schep de Rice Krispies er door en schep het mengsel in de ovenschaal. Zet weg in de koelkast om op te stijven.

Week de dadels een kwartiertje in water zodat ze wat zachter worden en laat ze goed uitlekken. Doe de dadels in een keukenmachine met pindakaas, hazelnootmelk en zeezout. Pureer tot een kleverige caramel. Schep de dadelcaramel op de krispiesbodem en zet een kwartiertje in de koelkast.

Smelt de chocolade in de magnetron of 'au bain Marie'. Giet de gesmolten chocolade over de dadelcaramel en zet terug in de koelkast. Na een minuut of 20 kan je al voorzichtig wat repen snijden in de chocolade. Het zal nog wat zacht zijn maar dat is prima. Laat de repen minimaal een uur in de koelkast staan voor gebruik.

Ik heb de schaal, tot de repen op waren, in de koelkast bewaard. De chocolade blijft dan goed knapperig en de dadelvulling wordt niet te zacht. Je kan er ook blokjes van snijden ipv repen.

Bron : O She Glows

Ik zou het nooit Twix repen noemen zoals de auteur van het recept, omdat ze daar helemaal niet naar smaken. Maar ze zijn veel smakelijker als de Twixreep!



 
 

2 opmerkingen:

  1. Oe, dat klinkt wel erg lekker dit recept! Ga ik geloof binnenkort proberen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Puur en groen: Zou ik zeker doen en vingers aflikken mag;)

    BeantwoordenVerwijderen