dinsdag 6 november 2012

Marokaanse ovenschotel



Chermoula: 2 rode uien, 3 tenen knoflook, stuk gember, 100 ml citroensap (sap van 3 citroenen) eetlepel honing, theelepel paprikapoeder, 1/2theelepel geelwortel, 1/2 theelepel komijn, snuf chilipoeder, 1/2 theelepel koriander.

Schil uien, knoflook en gember en hak fijn in een keukenmachine. Voeg de kruiden, citroensap en honing toe en meng tot een mooie saus. Zet weg tot gebruik.

Ovenschotel: Olijfolie, 3 worteltjes in blokjes, 2 pastinaken in blokjes, 2 rode uien gesnipperd, 2 grote aardappels in blokjes, 4 preitjes in stukken, peper en zout, 12 dadels in stukjes geknipt.

Was de groenten en snij ze in blokjes en stukken. Verhit wat olie in en pan en bak de groenten kort. Doe de groenten in en ovenschaal en schep de chermoulapasta er over. Voeg 4 dl water toe aan de groenten.

Verhit de oven op 200 graden. Zet een deksel op de schaal of dek af met alumiumfolie. Laat de schotel in 90 minuten gaar worden.

Serveer met brood en hummus

Bron bewerkt recept: Good Food

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen