donderdag 29 november 2012

Oosterse soep


Kant en klare noodles
1/2 rode peper, grote teen knoflook, stukje verse gember geschild, 1 paksoistronk, middelmaat winterwortel, halve prei, paar bosuitjes, pakje kant en klare noodles, bakje tauge, 4 bouillonblokjes, 2 liter water, bakje shitake, peterselie, lavas, koriander, theelepel sambal, scheutje sojasaus, rijstazijn, gefruite uitjes.

Snij een stukje rode peper, flinke teen knoflook en een stukje verse gember (3 cm ) fijn.
Doe 2 liter water in een pan met 4 groentbouillonblokjes.
Voeg de knoflook, peper en gember toe en breng het geheel aan de kook.

Snij een paksoi in reepjes, een niet te grote winterwortel jullienne, halve prei in ringetjes en een bosui in stukjes.
Doe de groente bij de soep en laat even mee koken.

Als de groenten ongeveer een kwartiertje gekookt hebben voeg je een bakje tauge toe en laat even meekoken.

Snij een bakje shitake in plakjes en doe ze in de soep.
Knip nog wat peterselie, lavas en koriander boven de soep.
 
Als laatste giet je er een scheutje shoyu en een scheut rijstazijn bij de soep.
Serveer de soep in kommen met sambal en gefruite uitjes.

Serveer met de Thaise pasteitjes

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen