dinsdag 20 november 2012

Pasta met spinazie/artisjok pesto



Olijfolie, 3 tenen knoflook, paar sneetjes of een stuk oud brood, bosje peterselie en bascilicum, 2 volle handen spinazie, blik artisjokharten, citroensap, peper en zout

Verkruimel het brood grof en hak een teen knoflook fijn. Verhit olie en bak de broodkruimels met knoflook, peper en zout tot ze goudbruin zien.
Haal uit de pan.

Was de spinazie en laat artisjokken uitlekken. Pureer de spinazie, met artisjokken, peterselie, bascilicum en de rest van de knoflook. Giet net zoveel olie erbij tot het een mooie pesto wordt. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Kook pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Schep de pesto er door en strooi de broodkruimels er over.

 (Je kan eventueel nog een stukje parmezaanse kaas aan de pesto toevoegen)

Bron bewerkt recept: Photo Copy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten