woensdag 7 november 2012

Penne met zongedroogde tomaten-champignonsaus400 gram penne, 300 gram champignons, handje gedroogde paddestoelen, 2 uien, teen knoflook, blik tomatenblokjes, 8 zongedroogde tomaten op olie, 2 bollen mozzarella, Italiaanse keukenkruiden, theelepel groentebouillon poeder of 1 Maggiblokje

Snij de champignons in plakjes. Week de gedroogde champignons in een beetje water (weekwater niet weg gooien!) Snipper de uien en de knoflook. Knip de zongedroogde tomaatjes klein. Snij de mozzarella in blokjes.

Kook pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Fruit ui en knoflook in wat olie. Knijp de gedroogde paddestoelen goed uit en doe ze samen met de champignons bij de uien en bak nog even op hoog vuur. Zet het vuur laag, giet het weekwater van de paddestoelen, bouillonpoeder, tomatenblokjes en de zongedroogde tomaten bij champignonmengsel.

Breng de saus aan de kook en op smaak met Italiaanse keukenkruiden en een paar draaien zwarte peper. Laat een kwartiertje op laag vuur pruttelen.

Verhit de oven op 200 graden. Schep de gare pasta door de saus en schep het mengsel dan in een ovenschaal. Schep de helft van de mozzarella door de pasta en strooi de andere helft over het gerecht.
Zet de schaal in de oven en laat 15 minuten bakken tot de kaas gesmolten is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten