zondag 25 november 2012

Penne met courgette en pittige pistachepesto





 400 gram penne, 25 gram parmezaanse kaas (optineel), bosje bascilicum, halve groene peper, zaadjes verwijderd, 2 tenen knoflook, 50 gram ongezouten en gepelde pistache noten, citroensap, olijfolie, klontje boter, 2 kleine courgettes in blokjes of plakjes, 1 ui in ringen, peper en zout.

Kook penne volgens gebruiksaanwijzng op het pak. Doe parmezaanse kaas, knoflook, pistache noten groene peper, citroensap, peper en zout in een keukenmachine en pureer helemaal fijn. Voeg een beetje olie toe en pureer tot een gladde pesto.

Verhit olijfolie in een pan met het klontje boter. Fruit ui en courgette. Voeg de gare pasta en pesto toe, roer goed om en laat het mengsel in een paar minuten goed warm worden.

Strooi er nog wat parmezaanse kaas over.

Voor een plantaardige versie laat je de parmezaanse kaas er gewoon uit. Voeg dan wel wat extra noten toe.

2 opmerkingen:

  1. Ziet er geweldig uit, ga ik zeker proberen!! Bedankt voor het recept en de inspiratie:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @vera: Het is echt heerlijk en niet moeilijk, succes

    BeantwoordenVerwijderen