woensdag 21 november 2012

Ratatouille van Yotam Ottolenghi

1.1 dl zonnebloemolie, 1 grote ui gesnipperd, 4 tenen knoflook in plakjes, 1/2 rode peper klein gesneden, 2 kleine rode paprika,s in blokjes van 3 cm, 1/2 kleine hokaido (zo,n oranje) pompoen zaadjes verwijderd en in blokjes van 3 cm, 1 kleine pastinaak, geschild en in blokjes van 3 cm, 200 gram sperzieboontjes in stukjes, 1 middelgrote courgette in blokjes van 3 cm, 1 kleine aubergine in blokkjes van 3 cm, 1 kleine aardappel in blokjes van 3 cm, 2 tomaten klein gesneden, theelepel suiker(optioneel), 1 blikje tomatenpuree, 2 dl water, verse koriander naar smaak, zout en zwarte peper.

Giet tweederde van de olie in een braadpan met een dikke bodem en zet op halfhoogvuur. Fruit de uien 5 minuten, voeg dan knoflook, chilipeper en paprika door de uien. Bak weer een minuut of 5. Voeg dan pastinaak en pompoen toe, roer goed door en bak nog een paar minuten.

Schep alle groenten met een schuimspaan uit de pan en zet weg in een kom. Giet de rest van de olie in de pan en verhit de olie. Bak de sperzieboontjes, aubergine en courgette 5 minuten en roer regelmatig om.

Doe de inhoud van de kom bij de groenten in de pan.. Voeg de aardappelblokjes, tomaten, tomatenpuree, en zout en peper toe. Roer goed door elkaar en giet het water erbij. De groenten staan nu tot de helft onder water. Zet een deksel op de pan en laat de groeten op laag vuur 30 minuten pruttelen. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.

Verhit de oven op 200 graden. Schep de groenten met een schuimspan uit de pan in een grote braadslee tot een 2-3 cm dike laag. Giet het kookvocht uit de pan over de groenten. Zet de braadslee nogmaals 30 minuten in de oven. Strooi de koriander over de groenten.

Serveer met rijst of orzo en stukjes Greek van de Vegetarische Slager.

Het is een hoop groente in stukjes van 3 cm snijden en volgens Yotam erg belangrijk in het recept. De suiker vond ik overbodig, pompoen en pastinaak zijn al zoet genoeg van zichzelf, dat laat ik er de volgende keer uit, maar het is een heerlijke maaltijd.

Bron bewerkt recept: Plenty - Yotam Ottolenghi



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen