donderdag 15 november 2012

Salade van sperziebonen en courgette met en tahinidressing

Tahinidressing:teen knoflook geperst met wat zeezout, 2 eetlepels tahin, citroensap, sap van een halve sinaasappel, paar drupjes honing, scheut olijfolie, gemalen zwarte peper en zeezout.

Meng alles goed door elkaar en proef of het goed op smaak is

Salade: olijfolie, 400 gram courgette in plakjes, citroensap, 1/2 rode peper fijn gehakt en zaadjes verwijderd, 150 gram sperziebonen in stukjes, zak jonge bladsla, 15 semi zongedroogde tomaten op olie

Verhit olijfolie in een pan en bak de courgette plakjes tot ze zacht en lichtbruin zijn, Breng op smaak met rode peper, zout en citroensap.

Kook de boontjes in 15 minuten gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet en doe ze bij de courgetteplakjes in de pan en roer even om.

Doe de slablaadjes in een kom en schep de courgette en boontjes erdoor. Voeg de zongedroogde tomaten toe en hussel alles goed door. Sprenkel de tahinidressing er over.

Serveer met een stuk Turks brood

Bron bewerkt recept: River Cottage - Veg Every Day

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen