woensdag 14 november 2012

Stokbrood met geitenkaas, champignons en rode pesto



Onze dochter kwam aanzetten met onderstaand recept. Ze had het gezien bij Koffietijd.
Ik drink geen koffie en heb (gelukkig)ook geen tijd...

Het recept maakte we wel en was heerlijk

4 personen

1 ui gesnipperd, grote teen knoflook geperst, olijfolie, 2 bakjes kastanje champignons in plakjes, scheutje balsamicoazijn, 2 stokbroden, rode pesto uit een potje of zelf maken, 8 plakken harde geitenkaas, honing, tijm

Fruit ui, knoflook en tijm in wat olie. Voeg de champignons toe, bak even mee op hoog vuur en blus af met balsamico. Laat het champignonmengsel uitlekken in een vergiet.

Halveer de broden, bestrijk met pesto. Schep de champignons op het brood en leg de plakken kaas erop. Sprenkel de honing er over en zet in een hete oven van 200 graden tot de kaas gesmolten is.

Ik gebruikte afbakbrood en zelf gemaakte zongedroogde tomaten tapenade. Halveer de broden, schep de vulling erin en zet in de oven volgens gebruiksaanwijzing op het pak van het brood.

Bron bewerkt recept: Koffietijd

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen