donderdag 8 november 2012

Tahoe telor

Zondag_5-12-2010-29

250 gram tofu geraspt, 4 eieren los geklopt, peper en zout, 2 knoflook tenen geraspt, 1 kopje ketjap manis, 2 volle eetlepels pindakaas, komkommerplakjes, 50 gram tauge, gefruite uitjes, theelepel sambal oelek.

Meng de tofu door de eieren en breng op smaak met sambal, peper en zout.
Verhit wat olie in een pan en fruit 1 teentje knoflook kort. Giet het ei/tofumengsel in de pan en bak een mooie omelet die aan beide zijden goudbruin is.

Maak een sausje in een pannetje van ketjap, het andere teentje knoflook en pindakaas. Roer goed en de saus is klaar als de pindakaas goed is opgelost. Laat de saus niet koken.

Laat de omelet op een bord glijden en leg de plakjes komkommer en de tauge erop. Giet de warme saus over de groenten en strooi er wat gefruite uitjes over.

Serveer met rijst

 Bewerkt recept maar de bron is Boekoe Kita

Geen opmerkingen:

Een reactie posten