maandag 26 november 2012

Thaise pasteitjes



250 gram winterwortel geraspt, 150 gram groene kool geraspt, citroensap, sambal, kerriepoeder, 2 bolletjes stemgember klein gesneden, 2 el sojasaus, pakje filodeeg ontdooid, 1 bakje taugé, koriander, 50 gram cashewnoten, sesamzaad, olie, muffinplaat.

Blancheer de kool een paar minuten in kokend water, laat goed uitlekken. Doe de wortel en kool in een kom. Voeg kerriepoeder, citroensap, gember, sambal en sojasaus naar smaak toe.

Verwarm de oven op 180 graden. Vet de muffinholtes in met olie. Halveer de plakken filodeeg in de breedte. Bekleed iedere holte met 2 plakjes filodeeg die elkaar overlappen. Ga door tot het deeg op is en vet in met olie.

Voeg taugé, noten en koriander toe aan de groenten en schep goed om. Schep het groentemengsel in de bakjes en draai het deeg dicht. Bestrijk het deeg met olie en strooi er de sesamzaadjes over.

Bak circa 20 minuten in de oven.

Bron bewerkt recept Allerhande nr 11 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen