maandag 3 december 2012

Cranberrie vinaigrette


100 gram cranberries, 100ml water, 100 gram suiker, 60 ml rode wijn azijn, 1 theelepel mosterdpoeder, 1 theelepel zeezout, 4 eetlepels zonnebloemolie, peper naar smaak.

Doe de cranberries in een pan met het water en de suiker. Breng aan de kook en roer tot alle cranberries zijn geknapt. Laat helemaal afkoelen.

Doe 3/4 van het cranberriemnegsel in een blender met azijn en mosterdpoeder en mix helemaal glad. Giet al roerend de olie erbij en breng op smaak met peper en zout. Schep de rest van de cranberries door de vinaigrette.

Giet de vinaigrette in een gesteriliseerde fles en bewaar in de koelkast.
Schud goed voor gebruik.

Tip: koop kleine flesjes bijvoorbeeld bij Dille en Kamille, maak ze goed schoon en giet de dressing er in. Leuk lintje met een labeltje erom en je hebt een origineel kerstkadootje.

Cranberries die je over houd kan je gewoon invriezen of je maakt er deze likeur van.

Bron: Seasons

2 opmerkingen:

  1. Sim: het is een heerlijke dressing. Recepten volgen... een beetje dressing druppelen over een plak geitenkaas met walnoot is ook lekker!

    BeantwoordenVerwijderen