zondag 9 december 2012

Gembersiroop en gekristaliseerde gember stukjes





300 gram gemberwortel, 450 gram suiker, 250 ml water

Schil de gember en snij in hele dunne plakjes. Doe het water in een pannetje met 400 gram van de suiker. Verwarm al roerend tot de suiker is op gelost.

Voeg de gemberplakjes aan het suikerwater toe en kook 1 uur op laag vuur. Let wel op dat de siroop niet teveel indikt, het moet siroopdikte blijven.

Bedek ondertussen een bakblik met bakpapier en strooi hier de rest van de suiker op. Haal met een schuimspaan de gemberstukjes uit de siroop. Laat de stukjes goed uitlekken en strooi ze dan op het bakblik. Rol de stukjes goed door de suiker zodat alles bedekt is.

Laat de stukjes 12 uur drogen op een warme plaats.

De siroop die je over houd doe je in een gestreilesserd glazen pot of fles. Heerlijk in de thee, oosterse gerechten of maak er zelf ginger ale van.

3-4 theelepels gembersiroop, glas mineraalwater, scheutje citroensap
Meng alles bij elkaar in een glas.

Enjoy!

Bron recept: Seasons

Ik vind dit een geweldig recept. Het levert een flinke pot siroop op en de gemberstukjes zijn prima om mee te bakken of meng ze samen met ongebrande gemengde noten. Zo opeten mag natuurlijk ook of gooi in stukje in de thee.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen