dinsdag 18 december 2012

Kerst kransjes

Eigenlijk wilde ik helemaal niks posten met betrekking tot Kerst. Alle eer naar de collega-foodbloggers die zoveel heerlijke recepten posten...

Maar mijn dochter bakte  geweldig lekkere Kerstkransjes...vandaar dus toch een recept!

200 gram bloem, 100 gram witte basterdsuiker, 1 tl kaneel, 150 gram harde koude roomboter (of plantaardig) 2 el melk (mag ook soja of water zijn) zakje amandelschaafsel, suiker, bloem om te bestuiven.

Meng boven een kom, bloem met kaneel en basterdsuiker. Met de vingers boter door het bloemmengsel wrijven tot een korrelige massa. Dan snel tot een samenhangend deeg kneden. Laat minstens 30 minuten in de koelkast rusten.

Oven voor verwarmen op 175 graden, bakplaat bekleden met bakpapier en aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. Rol de deegbal uit tot een lap van 3mm. Steek met een koekjessteker of glas rondjes uit het deeg en maak een gaatje in het midden met een appelboor. Restjes deeg opnieuw kneden en koekjes uit steken. Ga door tot alles op is.

Leg de koekjes met een kaasschaaf op het bakblik en houd een paar cm ruimte tussen de koekjes.
Kwast de koekjes in met water of melk en strooi er amandelschaafsel en suiker over. Bak de koekjes in het midden van de oven in 15/20 minuten gaar en goudbruin. Haal het blik uit de oven en laat de koekjes verder afkoelen op het blik.

Je kan ook nog een beetje chocolade smelten en over de koekjes gieten of in de chocolade dopen.Wij deden het zonder. Maar lekker zijn ze!

Bron : De smaak van December

Geen opmerkingen:

Een reactie posten