zondag 2 december 2012

Kruidnoten 100% plantaardig

100 gram zelfrijzend bakmeel, 50 gram donkere basterdsuiker, 1 theelepel speculaaskruiden(Pyramide), 40 gram plantaardige boter (Alpro of natuurwinkel), 2 eetlepels soja, rijst of en ander soort plantaardige melk (amandel lijkt mij ook erg lekker) snuf zout,bakpapier.

Meng in een kom zelfrijzend bakmeel, zout, suiker en speculaaskruiden goed door elkaar. Voeg boter en sojamelk toe en kneed het deeg tot kruimels. Kneed vervolgens tot een bal. Verpak het deeg in folie en zet een half uur weg in de koelkast.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verhit de oven op 175 graden
Haal de bal uit de koelkast en draai er balletjes van 1 cm van. Druk ze enigzins plat op de bakplaat.

Bak de kruidnootjes in 20 minuten goudbruin en gaar. Haal de nootjes van de bakplaat en laat ze afkoelen.

Chocolade kruidnoten: Laat 100 gram pure chocolade (minimaal 70 %) smelten en haal de kruidnootjes met een vork door de chocolade. Laat enigzins uitlekken en leg ze op een bakplaat. Zet de kruidnootjes in de koelkast om op te stijven.

Bron bewerkt recept: De smaak van December

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen