zaterdag 22 december 2012

Oosterse snijbonen salade met tofu



400 gram snijbonen, 1/2 blok tofu, teen knoflook, paar lente uitjes in stukjes, scheutje chilisaus, snufje chilipoeder, scheutje ketjap, halve theelepel ketoembar, scheut citroensap, 1 dl kokosmelk, olie, peper.

Snij de kontjes van de bonen en snij ze in schuine stukjes van 2-3 cm. Stoom of kook de snijboontjes 5 minuten. Laat de tofu uitlekken en snij in blokjes. Verhit olie in een pan en bak de tofu op hoog vuur goudbruin en knapperig. Voeg snijbonen, lenteui, knoflook, chilisaus, chilipoeder, ketjap, ketoembar, citroensap en kokosmelk toe. Breng op smaak met peper.

Verhit op hoog vuur en roerbak een paar minuten.
Serveer als bijgerecht of eet het als lunch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten