donderdag 27 december 2012

Portobello carpaccio met een oosterse salade


Sommige recepten kan ik maar beter na Kerst plaatsen anders was het geen verassing meer....

4 personen

4 portobello's, 1 eetlepel sesamzaad geroosterd.

Salade: stronk paksoi, bakje tauge, 1 winterwortel.

Marinade: 1 tl sesamolie, 2 el ketjap, 1 el rijstazijn, 3 eetlepels olie, teen knoflook geperst.

Dressing: 4 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel rijstazijn, beetje gedroogde koriander, beetje water

Snij of schaaf de portobello's in hele dunne plakken. Maak de marinade en druppel de marinade over de portobello's. Laat een paar uur intrekken. Leg de portobello plakken op een bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven. Leg de plakken op borden en strooi de sesamzaadjes er over.

Snij de paksoi in hele dunne repen en rasp de wortel fijn, meng met tauge en sprenkel er wat olie en rijstazijn over. Schep de salade in het midden van de portobello plakken.

Maak de dressing en giet rond op het bord en over de carpaccio.

Bron: Koffietijd




2 opmerkingen: