zaterdag 15 december 2012

Rode kool salade

Zaterdag 16-4-2011-15
 
1 kilo rode kool, 2 appels, 2 uien, 120 ml rode wijn azijn, 120ml olijfolie, 40 gram suiker, zout.

Haal lelijke bladeren van de rode kool en snij hem door midden. Verwijder de kern en snij de kool in grote stukken. Doe de stukken in gedeeltes in een foodprocessor en maal tot kleine stukjes.

Doe de kool in een grote goed afsluitbare bak. Schil en rasp de appels. Voeg appelrasp bij de kool en meng goed door elkaar. Snipper de ui.

Doe de ui in een pannetje met de wijnazijn, olie, suiker en zout en breng aan de kook. Giet het uimengsel over de kool en meng goed door elkaar. Laat de kool afkoelen en sluit de bak dan goed af. 

Schud een paar keer goed door en laat de kool minimaal een nacht op smaak komen.
Het is een grote hoeveelheid maar de kool blijft minimaal een week goed in de koelkast.

2 opmerkingen:

  1. Hi Winny,
    Dank je wel voor dit recept. Ik wist niet wat ik met de rode kool uit het odin pakket aan moest.
    Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Patricia: Sommige groentes blijven lastig maar op deze manier heel lekker!

    BeantwoordenVerwijderen