maandag 10 december 2012

Spinazie curry

Soms moet het wel eens makkelijk en het was heus lekker, maar volgende keer maak ik toch mijn eigen tikka masala curry. Er gaat niets boven zelf maken!

4 personen

1 pak meergranenrijst, 1 blok tofu naturel, olie, 1 ui gesnipperd, 2 tomaten in blokjes, zak gewassen spinazie van 300 gram, blik kikkererwten, pot tikka masala van Patak's

Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Giet het vocht van de tofu af en wikkel hem in een schone theedoek zonder wasluchtjes. Zet er iets zwaars op en laat minimaal 30 minuten uitlekken.

Verhit de olie en fruit de ui. Snij de tofu in blokjes van 1 cm, voeg aan de ui toe samen met de tomaat. Voeg dan handje voor handje de spinazie toe en laat slinken. Giet de kikkererwten en de saus bij het mengsel en laat een paar minuten koken.

Schep de rijst op borden en de curry ernaast. Serveer met komkommer.

Bron: Allerhande

In de saus zit iets van yoghurt, niet vegan dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten