maandag 7 januari 2013

Mushroom giouvetsi

1 handje gedroogde paddestoelen (optioneel) scheut olijfolie, 1 grote ui gesnipperd, 3 tenen knoflook fijn gehakt, 1 middelmaat wortel fijn gehakt, 1 stengel bleekselderij fijn gehakt, 2 laurierblaadjes, 500 gram gemengde paddestoelen in plakjes, half glas witte wijn, 400 gram orzo, blik tomatenstukjes,  snuf nootmuskaat, tijm en oregano naar smaak (maar wees niet te zuinig) handje verse peterselie fijn gehakt, zout en peper.

Week de paddestoelen in een kop heet water. Knijp ze goed uit maar gooi het water niet weg!

Verhit de olie en fruit ui, knoflook, wortel, selderij, paddestoelen en laurier en laat 6-7 minuten zweten. Voeg de wijn, paddestoelenwater, blik tomaten, oregano, tijm, peterselie, zout en peper toe. Laat nog 25-30 minuten op laag vuur sudderen.

Kook orzo volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Voeg dan de gare orzo aan het paddestoelen mengsel en meng alles goed door elkaar. Schep het mengsel in een ovenschaal.

Verhit de oven op 200 graden en zet de schaal in de oven. Bak het gerecht nog 15 minuten in de oven.

Serveer met een groene salade.

Bron bewerkt recept: Kalofagas

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen