zondag 6 januari 2013

Paprika gevuld met aubergine mousse

3 personen

2 middelmaat aubergines, 3 puntpaprika,s, 150 gram fetakaas, paar lenteuitjes, 2 tomaten in kleine blokjes gesneden, 2 tenen knoflook, paar kneepjes citroensap, 3 eetlepels olijfolie, 150 ml Griekse yoghurt, zout, cayennepeper, peterselie, pijnboompitten.

Was de aubergines en prik er met een vork gaatjes in. Doe de aubergines in een ovenschaal en zet in een voorverwarmde oven van 250 graden. Bak de aubergines in 30/45 gaar en helemaal zacht. Haal de aubergines uit de oven en snij in de lengte door. Haal het vruchtvlees er met een lepel uit en laat afkoelen.

Snij de lenteuitjes in stukken. Pureer de aubergine met lenteui en knoflook. Roer citroensap, yoghurt en olijfolie door de puree. Breng op smaak met cayenne peper en zout. Zet minstens een uur in de koelkast.

Halveer de paprika,s in de lengte. Verdeel de auberginemousse over de paprika helften en verkruimel de feta er over en strooi er de tomaatblokjes, pijnboompitten en peterselie over.

Serveer met Turks brood of gebakken aardappels.

Volgende keer zet ik de gevulde paprika,s nog even in de oven zodat ze wat zachter worden.

Plantaardige versie: gebruik tofublokjes of Wilmersburger strooikaas en silkentofu of yofu

Bron: Odin

4 opmerkingen:

  1. Eerlijk gezegd dacht ik dat je recept die kant opging: de gevulde paprika's de oven inschuiven. Het lijkt me idd lekkerder, beetje zachte paprika. Daarna de kruiden er dan over.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Nell Nijsen. Het is een beetje raar die rauwe paprika, zacht smaakt en voelt beter in dit geval

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er lekker uit, dit recept, ga ik zeker eens proberen!

    www.indemoestuin.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Marlous: ik hield nog wat aubergine mousse over. Dat smaakt ook heerlijk op een toastje;)

    BeantwoordenVerwijderen