dinsdag 29 januari 2013

Spirali met champignons en feta


500 gram in stukjes gesneden champignons/kastanje champignons of gebruik gemengde paddestoelen, scheut olijfolie, 1 ui gesnipperd, 3 tenen knoflook fijn gehakt, 60 cl witte wijn, 240 cl groente bouillon, tijm, peterselie, zout en peper, blok feta verkruimeld, parmezaanse kaas.

Breng water aan de kook en kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Spoel de pasta af met koud water en zet weg.

Verhit de olie in een pan en bak de champignons een minuut of 5 tot het vocht is verdampt. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de ui, knoflook, tijm en peterselie toe en laat nog een minuut of 5 'zweten'

Giet dan de wijn en de bouillon bij de champignons. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat 15/20 minuten op laag vuur pruttelen tot het vocht verdampt is. Schep de pasta en de feta door het mengsel en roer goed om.

Serveer de pasta met wat peterselie, parmezaan en sprenkel er nog wat olie over.

Bron: Kalofagas

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen