dinsdag 22 januari 2013

Pompoencakejes met kaneel en rozijnen

1 kleine pompoen, 350 gram speltmeel, 50 gram rozijnen, volle theelepel kaneelpoeder, (of naar smaak), 1/2 theelepel gemberpoeder, 250 ml zonnebloemolie, 325 gram rietsuiker, zakje bakpoeder, snufje zout.

Was de pompoen, verwijder het steeltje en halveer hem. Verwijder de pitten en snij de pompoen in kleine blokjes. Stoom of kook de pompoen tot ie zacht is, ongeveer 20/25 minuten, en pureer het vruchtvlees. Laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vul een muffinplaat met vormpjes.
Meng meel, suiker, rozijnen, kaneel, gember, zout en bakpoeder in een kom. Giet 450 gram pompoenpuree af in een maatbeker (heb je te weinig, vul het dan aan met sojamelk) en giet de olie erbij. Roer goed door. Schep het pompoenmengsel luchtig door het meel zodat het een nattig beslag wordt maar geen deeg.

Schep het mengsel in de vormpjes. Bak in 20/25 gaar en goudbruin.

Ik haalde 16 cakjes uit het beslag, dat is afhankelijk van de grootte van je vormpjes en hoeveel je in de vormpjes schept. Het kunnen er dus meer of minder zijn!

Bron bewerkt recept : Lisette Kreischer - Ecofabulous koken in alle seizoenen

2 opmerkingen:

  1. Ik heb de pompoencakejes onlangs gebakken voor een high tea met vriendinnen. Om van te smullen! Mocht je een keer geen zin hebben om zelf in de keuken te staan kun je soortgelijke pompoengebakjes ook kant en klaar scoren bij bakkerij Mei Sum op de West-Kruiskade in Rotterdam. Top!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Annabel: Bedankt voor de tip. In het Haagse China Town zit ook een Chinese bakker, wie weet verkopen zij ze ook wel(dat is voor mij wat meer in de buurt). Maar er blijft niks boven zelf maken. Goed idee voor een high tea en inderdaad echt om te smullen.

    BeantwoordenVerwijderen