donderdag 24 januari 2013

Rode kool salade met geitenkaasroom

Nog een week en dan begint de Vegan Challenge...

Vandaag nog maar een recept met geitenkaas en creme fraiche, om het af te leren. Of gewoon omdat dit een blog is met vegetarische recepten, alhoewel de meeste toch vegan zijn...En (bijna) alles is te vervangen door plantaardige produkten!

Een half rood kooltje geschaafd of heel dun gesneden, 2 appels in blokjes, handje gemengde kiemen, handje walnoten grof gehakt, paar plukjes veldsla, plak zachte geitenkaas(Chevre), bekertje creme fraiche, theelepel honing, olie, citroensap, verse gember geraspt, peper.

Blancheer de rode kool en laat uitlekken. Doe de rode kool in een schaal met appel, walnoten, veldsla en kiemen. Hussel luchtig door elkaar.

Maak een dressing van olie, citroensap, gember en peper en giet dit over de koolsalade.

Meng de Chevre met creme fraiche en honing tot een stevige ‘room’ en serveer bij de salade met een knapperig stuk brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen