woensdag 23 januari 2013

Spruitjes taart met komijnekaas

500 gram spruitjes, schoongemaakt, 125 gram geraspte komijnekaas, 1 ui gesnipperd, 2 tenen knoflook fijn gehakt, theelepel kerrie, peper, zout, 150 ml sojamelk, 150 ml sojaroom, 4 eieren, half pakje bladerdeeg ontdooid of een rol bladerdeeg, paneermeel.

Kook de spruitjes in 5 minuten beetgaar, Laat uitlekken en afkoelen.
Bekleed een springvorm met bladerdeeg en strooi wat paneermeel op de bodem.

Meng de spruitjes met kaas, uien, knoflook, kerrie en peper en zout en meng voorzichtig door elkaar. Meng in een andere kom de eieren met sojamelk en sojaroom. Verwarm de oven op 180 graden

Schep het spruitjesmengsel over de bodem en giet het roommengsel over de spruitjes. Zet de taart in de hete oven en bak in 60/65 minuten gaar en goudbruin. Wordt de taart te donker, dek hem dan af met alumiumfolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen